• Go to content
My Provence
  • Blog
  • Inspirations
  • Address
  • Calendar
  • Tours
  • My bookmarks
    • Français
    • English
  • Around me
  • My bookmarks
  • Blog
  • Inspirations
  • Address
  • Calendar
  • Tours
  • FR
  • My bookmarks
  • Postcards
My Provence
0 results found

No results found

We’ve tried but we can’t find what you mean!
Check the spelling or try some less specific keywords.

All the results
  • My Provence
  • Back
  • My bookmarks
  • FR / EN
  • Type
    Conforts et services
  • Type
    Amenities and services
  • Type
  • Type
Search when I move the map

Saint-Rémy-de-Provence

Enjoy a holiday or weekend in Saint-Rémy-de-Provence and discover a town blessed with an exceptional ancient heritage. Set inside the Alpilles Regional Nature Reserve, Saint-Rémy is classified as one of France's Most Beautiful Villages – an absolute must during your stay in the Bouches-du-Rhône.

Plan your stay in Saint-Rémy-de-Provence the easy way! This guide features a myriad of B&Bs, charming and luxury hotels, campsites and rentals where you can set down your bags. Follow our restaurant guide to savour the finest local Provencal cuisine. Our guide will also help you pick and choose your favourite events, cultural activities and outdoor recreation during your weekend stay in Saint-Rémy-de-Provence. Just click and sort… Your stay in Saint-Rémy-de-Provence is right at your fingertips!

  • Discover all tours

Results found: 1-10 • 193 results found

  • 1
  • 2
  • 3
  • Next
A la Table de Nicolas
Saint-Rémy-de-Provence

A la Table de Nicolas

Menus de Fêtes - Notre Chef Nicolas ravivera vos papilles par sa cuisine gourmande et créative. Producteurs locaux et bio, produits frais et Français sont mis à l'honneur. Sa carte vit aux fils des saisons. Laissez-vous tenter !

Entrées : Tranches de foie gras mi cuit 8.5€ les 100g. Saumon en gravlax 8.5€ les 100g. Tiramisu salé au saumon fumé et bretzel sablé 12€ les 4. Pain Viennois version hot dog - version choucroute ou poulet curry 18€ les 6. Rillette de saumon-thon-anchois 4.5€ le pot. Foie gras mi cuit + compotée de fruits du mendiants et mini pain d'épices 10€ la portion. Buche salé jambon cuit - fromage frais épinard 10€ 4 personnes. Buche salé tomates confites fromages frais aux herbes 10€ 4 personnes. Gibier du moment, jus corsé au vin rouge et airelles 18€ / personne. Cannelloni de Homard et crabe, sauce Nantua 12€ les 2. Marmite de boudin blanc (volaille) pommes de terre, champignons et sauce truffe 15€ / personne. Tous nos plats seront accompagnés de légumes et féculents. Accompagnements en plus : Gratin de pomme de terre 4€/unité. Gratin de chou fleur bio 2€/unité. Mélange de légumes d'hiver 4€/unité. Purée de pomme de terre 4.5€/personne. Desserts et friandises. Bûche chocolat - crème de marrons, mousse caramel et chocolat ou framboise-combava 4personnes 18€. Gâteau chocolat, nappage noisette, crème vanille 2.5/unité. Verrine sucrée façon tiramisu agrumes pain d'épices ou crème de marrons 3€/unité. Pain d'épices mini1€, moyen 3.5€, grand 4.9€. Tablette de chocolat aux multiples parfums 4.5€. Tasse gourmande (biscuits de Noël ou croquants) 4.5€.

  • Maître Restaurateur
Where to eat
  • Discover
L'Estagnol
Saint-Rémy-de-Provence

L'Estagnol

Food guide restaurant - Sur le cours dans une ambiance bistrot, la famille Meynadier, restaurateurs depuis 4 générations, prépare une cuisine méditerranéenne influencée par l'Espagne : produits ibériques et locaux de qualité à partager autour de différentes saveurs.

  • Gault-Millau
Where to eat
  • Discover
Bistrot découverte
Saint-Rémy-de-Provence

Bistrot découverte

Food guide restaurant - Great location on the courtyard, with a sun-drenched terrace. The bistro houses a vaulted cellar which can welcome guests and offers 140 wine suggestions for drinking on the premises or taking away. The carefully prepared menu uses only fresh produce and includes hand-sliced beef tartar, Provence lamb confit and Iberian pork with rosemary jus.

  • Maître Restaurateur
  • Gault-Millau
Where to eat
  • Discover
L' Olivade
Saint-Rémy-de-Provence

L' Olivade

Food guide restaurant - In the heart of the old town, in a pretty courtyard around an olive tree, you will find authentic Provençal cuisine prepared with fresh local produce and including Barigoule, gardianne de taureau, papeton of aubergine, grilled sea bream, home-made desserts and our regional wines. Our priority is ensuring you have a wonderful experience.

  • Bottin Gourmand
  • Gault-Millau
  • Michelin
Where to eat
  • Discover
Bistrot des Alpilles
Saint-Rémy-de-Provence

Bistrot des Alpilles

Food guide restaurant - Enjoy a pleasant experience in this authentic Saint Rémy establishment which has been open since 1984. A magical, bistro-style restaurant where locals, tourists and wine-lovers rub shoulders. The chef meticulously prepares fresh produce selected with care from the best organic or certified producers: leg of lamb à la ficelle, Camargue bulls'…

  • Gault-Millau
Where to eat
  • Discover
Hôtel de Tourrel
Saint-Rémy-de-Provence

Hôtel de Tourrel

Food guide restaurant - Au coeur du village le Restaurant propose une cuisine méditerranée innovatrice de son Chef Jérémy Scalia. Un lieu Design, raffiné et discret où le temps s'arrête. Dîner sur la terrasse panoramique avec vue imprenable sur les toits de Saint-Rémy .

  • Gault-Millau
  • Michelin
Where to eat
  • Discover
Café de la Place
Saint-Rémy-de-Provence

Café de la Place

Cuisine de Provence - Café counter open all day until late evening. Large terrace on the market square. Bar with music in the evenings. Traditional cuisine and fresh, seasonal produce. Occasional themed evenings, salsa, DJ and jazz.

  • Tables 13
Where to eat
  • Discover
Restaurant Gastronomique de Valrugues
Saint-Rémy-de-Provence

Restaurant Gastronomique de Valrugues

Food guide restaurant - Le chef Thibaut Serin Moulin est un chef talentueux et inventif qui aime travailler de bons et beaux produits au service d'une cuisine classique revisitée en accord avec les saisons. Découvrez en été le Bistrot pour le déjeuner où vous pourrez déguster nos incontournables de la région

  • Michelin
  • Maître Restaurateur
  • Bottin Gourmand
  • Gault-Millau
Where to eat
  • Discover
Cuisine des Anges
Saint-Rémy-de-Provence

Cuisine des Anges

Food guide restaurant - Market cuisine using seasonal local produce: papeton of aubergine, tomato and basil fondue, home-made country terrine, heirloom tomatoes and tuna crostini, Milanese veal osso bucco, macaroni gratin, grilled fresh fish, seasonal vegetables, cod parmentier with mashed potatoes, chopped olives and tomato confit, Argentine grilled meat and home-made…

  • Gault-Millau
Where to eat
  • Discover
Restaurant Tabac des Alpilles
Saint-Rémy-de-Provence

Restaurant Tabac des Alpilles

Cuisine de Provence - Open during the week from 7 a.m. to 10.30 p.m. (after dinner) and 1.00 a.m. in summer; open at 8.00 a.m. on Sundays and public holidays. Classical bar with music and vast choice of digestifs and local alcohols, wine by the glass and cocktails with or without alcohol. Brasserie with lunch and dinner service all year round, dish of the day +…

Where to eat
  • Discover

1-10 • 193 results found

  • 1
  • 2
  • 3
  • Next