Auberge des Balastres

Fontvieille - Hotel

A Provençal style establishment with cosy and comfortable rooms. Warm and friendly welcome. Fine traditional cuisine. Classed 3 "fireplaces" in the Charter of the Logis de France.

  • Car park
  • Swimming pool
  • Accès internet
  • Restaurant

Information provided by OTI Saint Rémy de Provence

  • Address

    90 Avenue De Tarascon
    13990 Fontvieille

  • Phone

    • 04 90 54 68 72
  • Website

Where to stay

Mas Saint Victor
Hotel

Mas Saint Victor

Fontvieille

Located in the Alpilles Natural Park, 3 km from Arles and the banks of the Rhône River, the environmentally friendly Mas Saint-Victor offers studios in a quiet and green setting with a large swimming pool. The accommodation features air conditioning, free Wi-Fi internet access and a flat-screen…

La Régalido
Hotel

La Régalido

Fontvieille

Each of our 23 rooms is named after a local flower or herb. Intimate, spacious and bright, they are revealed in the warm gloom of our corridors. Timeless elegance of the furniture in aged mango wood, the play of materials in the textiles and the warm floors.... There is a character here, a charm…

Le Bel Oustau
B&B

Le Bel Oustau

Fontvieille

2 spacious rooms for 2 to 4 people in a 19th century building, in the village centre with independent bathrooms - garden - air conditioning - parking

Mas des Collines
B&B

Mas des Collines

Fontvieille

Situé au sud des Alpilles a 2 km du village de Fontvieille et 5 mn du village des Baux de Provence. Magnifique vue sur l’abbaye de Montmajour telle que Van Gogh l'a peinte. Arles et ses célèbres rencontres photos à 10km. La Camargue et ses plages sauvages a 30 km. les Cévennes à 1 heure…

Des Granges
Hotel

Des Granges

Arles

Located in a park lined with trees of 3,000 m², this hotel offers a heated outdoor pool. It is located 5 km from the city center of Arles, next to the Regional Natural Park of Alpilles, at the centre of his lands of Camargue and Provence.A free LCD and Wi-Fi TV is provided in the rooms, and the…

La Treille
Holiday rental

La Treille

Tarascon

Riche de son passé historique, des circuits de découverte du patrimoine et à la recherche de la Tarasque sont disponibles à l'Office de Tourisme de Tarascon. Le Château, la Collégiale Sainte Marthe, le Musée Souleiado, les Hôtels particuliers, l'abbaye de Saint Michel de Frigolet située…

Mas des Oliviers
B&B

Mas des Oliviers

Arles

The Mas des Oliviers, built in 1890 in stone, is located at the exit of Arles, in the heart of sunflower fields in a quiet area. 15 minutes from Saint Rémy de Provence, 20 minutes from the TGV station in Avignon and 25 minutes from the Pont du Gard, the mas has two guest rooms: one of 30m² with…

MAS DES COLLINES - N° 3420
Holiday rental

MAS DES COLLINES - N° 3420

Fontvieille

Located in Fontvieille in the Provence-Alpes-Côte d'Azur region, the Mas Des Collines is an independent holiday home with swimmingpool.

Pines
Campsite

Pines

Fontvieille

In the very heart of the Alpilles in Provence, Huttopia Fontvieille – Provence campsite boasts an exceptional location in the pine forest of Fontvieille. Stay with all the comforts in the heart of the Alpilles forest in a Chalet Evasion or in a converted tent. The campsite also offers…

Things to do

Domaine du Grand Fontanille
Craftsman / producer

Domaine du Grand Fontanille

Saint-Étienne-du-Grès

Organic Alpilles Wines Surrounded by pine and oak groves, the Domain du Grand Fontanille’s vineyards flourish in an environment filled with the scent of herbs, such as thyme, rosemary and oregano, and the arrival of summer is announced by the resounding singing of cicadas only to be replaced…

Les Oliviers de l'Aqueduc
Craftsman / producer

Les Oliviers de l'Aqueduc

Fontvieille

Producers of PDO Vallée des Baux olive oil, we also offer tapenade and green olives.From April to September, presence on the markets of: - Fontvieille, on Monday and Friday - Maussane, Thursday - Arles, on Wednesday at the pedestrian crossing of the Monoprix.Throughout the year: the Saturday…

Château de Montauban
Cultural place

Château de Montauban

Fontvieille

Cette demeure, décor de bon nombre de romans d'Alphonse Daudet, fut avant tout un lieu de calme et de repos pour l'auteur : “Maison bénie, que de fois je suis venu là, me reprendre à la nature, me guérir de Paris et de ses fièvres...”. Cette superbe bâtisse, composée d'une façade…

L'Eden Cinéma
Cultural place

L'Eden Cinéma

Fontvieille

The Eden Cinema is a municipal cinema, equipped with digital technology and is an integral part of the cultural and associative life of Fontvieille. It celebrated its 100th anniversary in 2019. Eden is located in the Grand-Rue, the historic heart of Fontvieille.

Moulin Mas de Daudet
Craftsman / producer

Moulin Mas de Daudet

Fontvieille

Situé à Fontvieille en Provence, terre d'Alphonse DAUDET avec ses Moulins à vent, nous cultivons, récoltons, stockons, trions, fabriquons sur notre Exploitation en Bio avec notre moulin à meule de pierre.

Mas Saint Joseph
Craftsman / producer

Mas Saint Joseph

Fontvieille

Production of olive oil and of melons

Aqueduc et Meunerie de Barbegal
Cultural place

Aqueduc et Meunerie de Barbegal

Fontvieille

The aqueducts, remains of which can still be seen near the Barbegal mill, are a diversion of the 'De Caperon', aqueduct which channelled water from the southern slope of the Alpilles. The construction techniques used for the section before the mill differ from those observed on the route of the…

Moulin Saint Jean
Craftsman / producer

Moulin Saint Jean

Fontvieille

Driven by tradition and an ancestral knowledge of olives, Jean Paul Sourdon, the great-grandson and grandson of oil-pressers, opened his own mill in June 1998. Tradition and modernity come together, and the yellow gold olive oil is covered by the Vallée des Baux-de-Provence AOC. The selection of…

Les jardins de Cidamos
Craftsman / producer

Les jardins de Cidamos

Fontvieille

Family farm located near the Roman aqueduct in Fontvieille, we produce about sixty different vegetables throughout the year in organic farming. Some of our vegetables are processed in our on-farm canning factory, while others are sold at our local sales outlet and via the AMAP (association of…

Where to eat

Hôtel Belesso - Restaurant Belvédère
Menus de Fêtes

Hôtel Belesso - Restaurant Belvédère

Fontvieille

Our restaurant, open for dinner and brunch on Sundays, welcomes you in a relaxed atmosphere on the shaded terrace overlooking the park or in the air-conditioned veranda. Our chef Kohei Ohata, awarded a Michelin Assiette by the Michelin Guide, offers you a menu of suggestions or an Evening Menu…

Nous proposons le 24 et 25 décembre un menu festif de Noël créé à base de produits de saison et de la région. Coupe de champagne Amuse - bouche Foie gras caramélisé au miso, brioche aux noix Noix de St Jacques poêlées, purée de panais-poire, pesto d’oseille Filet de canard-dinde et son foie gras poêlé, chou farci à la truffe noire Marrons confit, crémeux chocolat noir, coulis de framboise 90 €

La Table d'Estoublon
Menus de Fêtes

La Table d'Estoublon

Fontvieille

On the forecourt of the Château d'Estoublon and its rose garden, La Table d'Estoublon celebrates more than ever the marriage of Beauty and Goodness, both in the décor and in the refined cuisine of the new chef, Wim Van Gorp. On the menu, fresh, local and seasonal products take pride of place,…

CÉLÉBREZ LES FÊTES À LA TABLE D’ESTOUBLON DÎNER DU 24 DÉCEMBRE Ceviche de Saint-Jacques d’Erquy aux agrumes, huile d’amande, poivron rouge rôti Terrine de foie gras des Landes brûlée, marmelade de coings safranée au vinaigre de cidre Ravioli de tourteau, wok de choux frisés Chapon au vin jaune Desserts par Christophe Michalak 95€ par personne DÉJEUNER DU 25 DÉCEMBRE Ceviche de Saint-Jacques d’Erquy aux agrumes, huile d’amande, poivron rouge rôti Terrine de foie gras des Landes brûlée, marmelade de coings safranée au vinaigre de cidre Ravioli de tourteau, wok de choux frisés Chapon au vin jaune Desserts par Christophe Michalak 95€ par personne DÎNER DU 31 DÉCEMBRE Huîtres plates (2 pièces) Ceviche de Saint-Jacques, marinade citron-gingembre Céleri-rave croustillant à la truffe Raviolis de langoustine, émulsion bouillabaisse Poularde Albufera à la truffe Brie truffé Desserts par Christophe Michalak 175€ par personne DÉJEUNER DU 1ER JANVIER Raviolis de langoustine, émulsion bouillabaisse Poularde Albufera à la truffe Brie truffé Desserts par Christophe Michalak 95€ par personne

La Maison Penchée
Cuisine de Provence

La Maison Penchée

Tarascon

Les fidèles clients sont assurés de la continuité de la qualité des produits frais et locaux, les spécialités (Les fameuses cuisses de grenouille à la persillade) ou la pizza « Maison penchée » (chorizo, tomates, emmental, olives noires, mozzarella et sauce du chef) et tous les autres…

Le Patio
Food guide restaurant

Le Patio

Fontvieille

Authentic sheep barn from the 18th century, mix of antique and contemporary furniture, inner courtyard with trees, secure parking nearby, gastronomic cuisine based on regional products, Maître restaurateur de France

Le Patio proposent: le Menu de Noël du 25 Décembre à 65€: Mise en bouche: Le foie gras de canard des Landes mi-cuit, cœur mendiants et chutney de fruits Entrée: Mousseline de sandre de Camargue et truite fumée, velouté de langoustines Plat: Le magret d'oie laqué au miel de châtaignier, fricassée de champignons, poire pochée et jus acidulé Fromage: Le comté affiné 24 mois Dessert: Brownie aux marrons glacés, son sorbet clémentine sur carpaccio d'ananas Le Menu Saint Sylvestre 31 Décembre à 88€: Mise en bouche: Le tartare de daurade royal, crème légère au caviar, vinaigrette au corail d'oursin Entrée: Le velouté de cèpes, copeaux de foie gras et truffes mélanosporum Plat: Dos de chevreuil taillé en tournedos, jus de carcasses réduit à la liqueur de mûres, pain perdu aux fruits secs Fromage: Le brillat savarin truffé par nos soins Dessert: Fin macaron à la châtaigne, vanille de Tahiti, cœur crémeux aux myrtilles Et le Menu du Jour de l'An 66€: Mise en bouche: Le foie gras de canard des landes mi-cuit, cœur d’olive confite au muscat de baume de venise Entrée: La mousseline de saumon frais et fumet, velouté de crustacés Plat: Effiloché de cuisses de lièvre confites en cannelloni, polenta truffée aux vieux parmesan, jus réduit aux baies de cassis Fromage: Le saint nectaire fermier Dessert: Le parfait glacé à la mandarine impériale, sauce chocolat grand cru

Le Madaleno
Cuisine de Provence

Le Madaleno

Fontvieille

Establishment of Provençal style located in the countryside between the villages of Baux de Provence and Fontvieille. In summer, dining on terrace. Custom half rooms with a balcony. Restaurant: culinary specialities: traditional and Provencal cuisine. Equestrian relay

La Cuisine au Planet
Menus de Fêtes

La Cuisine au Planet

Fontvieille

It is said that this old 16th century village house, built with Fontvieille stone, was used as a rest house for the nuns of the Montmajour Abbey. Over the years, it was transformed into a stable, then into an antique shop, and finally into a restaurant where three generations of restaurateurs…

Auberge des Balastres
Cuisine de Provence

Auberge des Balastres

Fontvieille

Notre établissement à caractère familial adhére à la chartre des Logis de France. A l'ombre de la terrasse ou dans la salle à manger rustique vous apprecierez la cuisine fine et sincère du chef Thierry Lesouple. Info Covid: port du masque obligatoire à l'arrivée et pendant les…

La Regalido - Table d'hôtes d'Emma
Food guide restaurant

La Regalido - Table d'hôtes d'Emma

Fontvieille

À la table d'hôtes d'Emma, le chef propose une cuisine fraîche et de saison aux couleurs de la Provence. Le menu, différant chaque jour, est à savourere bercé par le chant des cigales à l'ombre du pin parasol ou dans la superbe salle voutée de ce moulin a huile du 17ème siècle.

La Table du Meunier
Food guide restaurant

La Table du Meunier

Fontvieille

Menus: € 26 - € 34 + menu. Specialities: tian of lamb with basil, minced rabbit with thyme, crispy zander with sorrel and lavender crème brûlée. Capacity: indoors 30 to 50. Shady terrace: 50. Private car park. Henhouse dating back to 1765